ExamBD

৩১ তম বিসিএস প্রিলিমিনারী পরীক্ষার MCQ প্রশ্নের সমাধান - ইংরেজি অংশ



40. In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given word:- Sporadic

ANS: Scattered

41. In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one that best expresses the meaning of the given word:- Omnipotent

ANS: Supreme

42. In each of the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word:- Repeal

ANS: Enact

43. In each of the following questions, choose the word opposite in meaning to the given word:- Equity

ANS: Bias

44. In each of the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence:- A formal composition or speech expressing high praise of somebody-

ANS: eulogy

45. The word ‘Shrug’ indicating doubt or indifference is associated with-

ANS: Shoulders

46. He is quite _ in dealing with people.

ANS: diplomatic

47. They suffered much _ tornado had hit their village.

ANS: since

48. Choose the wrong sentence:

ANS: The land is belonged to an old lady

49. Choose the wrong sentence:

ANS: His failure resulted for lack of attention

50. Choose the correctly spelt word:-

ANS: Voluntary

51. .Choose the correctly spelt word:-

ANS: Accelerate

52. Choose the correctly spelt word:-

ANS: Tsunami

53. Which living in poverty,the poet had to _ a great deal of sufferings

ANS: put up with

54. Wordsworth introduced the readers _ a new kind of poetry.

ANS: to

55. _ his earlierstudy,the Professor’s new study indicates a general warning trend in global weather.

ANS: In contrast to

56. Only those who are not serious to their success work by _ and start.

ANS: fits

57. Of the four alternatives given below, choose the word/words that best fits into the underlined word given in the sentence: – One day ‘women willhave has so long been denied them _ leisure, money and room to themselves.

ANS: Liberty

58. Crafty men condemn studies, simple men admire them and wise men use them.

ANS: Denounce

59. To end in smoke-

ANS: To come to nothing



SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Seorang Blogger pemula yang sedang belajar

0 Response to "৩১ তম বিসিএস প্রিলিমিনারী পরীক্ষার MCQ প্রশ্নের সমাধান - ইংরেজি অংশ"

Post a comment

চাকরির প্রস্তুতি সহায়ক বই
চাকরির খবর
বিসিএস রিভিউ

View All

সাম্প্রতিক প্রশ্নোত্তর

View All